Збитки у 1,2 млн гривень: у Бучі судитимуть підрядника та інженера з техогляду

1 хв


Київська обласна прокуратура повідомила про підозру підряднику та інженеру з технагляду, які завдали збитків громаді у розмірі майже 1,2 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру підряднику у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а інженеру з технагляду – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)” — йдеться у повідомленні.

Підрядник склав та видав офіційні документи із завищеною вартістю виконаних робіт, витрат і матеріалів. Інженер технагляду не провів відповідний технічний нагляд на обʼєкті будівництва згідно з вимогами затвердженої проєктної документації, але погодив акт приймання виконаних робіт. Товариству зайво перерахували майже 1,2 млн гривень з місцевого бюджету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Києві судили директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ", який завдав збитків у 800 тисяч гривень під час відновлення постраждалих від обстрілів будинків. Під час будівельних робіт, директор підприємства, Олександр Акімов недостатньо проконтролював якість матеріалів, які не відповідали вимогам державних стандартів. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом