Екс-нардеп за підробленими документами намагався продати нерухомість на Банковій

Перед судом постануть нотаріус і два адвоката, один з яких раніше був народним депутатом, за махінації з нерухомістю на вулиці Банковій у центрі Києва.

Про це у вівторок, 16 лютого, повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

Як з'ясували правоохоронці, троє зловмисників, один з яких раніше був народним депутатом, використовували анкетні дані жінки, яка померла ще у 2002 році, для перереєстрації прав на житло, яке перебувало на балансі Держуправління справами і було держвласністю.

Після переоформлення, вони намагалися продати цю нерухомість за $130 тисяч. Однак угоду зірвали правоохоронці, затримавши на місці колишнього народного обранця. Слідство також з'ясувалося, що поплічник екснардепа використовував підроблений український паспорт.

Справа була розслідувана і відправлена на розгляд до суд по суті. Під час слідства нерухомість була арештована, а потім знову передана на баланс Держуправління справами.

Як повідомила раніше спікер прокуратури Надія Максимець, в кримінальній справі фігурує колишній нардеп Антон Ружицький.

"Затриманий є не тільки адвокатом, а й колишнім народним депутатом України 4 і 5 скликань", - повідомила вона.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, один з нотаріусів Київського міського нотаріального округу допоміг незаконно заволодіти нерухомістю на суму понад 8 млн гривень. У жовтні 2017 року він, діючи в інтересах третіх осіб, вніс зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Так нотаріус змінив керівника приватного товариства на підставну особу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

42

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом