ЄІБ видасть кредит на підвищення енергоефективності будівель соціального сектора

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 300 млн євро кредиту на проєкт з енергоефективності громадських будівель в Україні в рамках угоди з Міністерством розвитку громад і територій.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

"Міністерство розвитку громад і територій України та Європейський інвестиційний банк уклали угоду, згідно з якою буде організовано низькопроцентний кредит у 300 млн євро з тривалим терміном погашення для впровадження широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектора. Зокрема, будуть встановлювати сучасне обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення", – розповів перший заступник міністра Василь Лозинський.

Крім того, грант обсягом 150 тис. євро на імплементацію угоди виділить Трастовий фонд Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

Згідно з повідомленням, реалізація даного проєкту дозволить підвищити енергоефективність тисячі будівель, зокрема, дитсадків, шкіл та лікарень, а також скоротить викиди CO2 на 1 млн тонн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українці у травні цього року залучили понад 330 млн гривень так званих "теплих кредитів" на підвищення енергоефективності власного житла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом