Dragon Capital побудує індустріальний парк під Києвом

Інвесткомпанія Dragon Capital запланувала будівництво індустріального парку E40 Industrial Park біля села Колонщина у Київській області (27-й кілометр Житомирської траси).

Про це у вівторок, 22 вересня, повідомили в пресслужбі компанії.

У компанії підкреслюють, що вже затверджено детальний план території, що дозволить приступити до наступного кроку реалізації проекту - розробки проектної документації.

До будівництва першої черги індустріального парку компанія планує приступити у 2021 році.

У пресслужбі розповіли, що загальна площа будівель індустріального парку складе 200 тис. кв. м. Вона включає виробничо-складські приміщення класу А, термінали крос-докінгу, офісно-побутові та інфраструктурні об'єкти, серед яких готель і станція технічного обслуговування вантажівок. Індустріальний парк буде розташовуватися на фасадній земельній ділянці площею 49 га.

Відзначимо, що в Україні одне з найнижчих в світі число індустріальних парків.

За інформацією пресслужби Мінекономіки, на липень поточного року до Реєстру індустріальних парків включено 43 парки, при цьому у 23 з них обрані керуючі компанії, але тільки до сімох залучено учасників. При цьому у Польщі – 83 парки, а в Німеччині – 200. Рекордсменом є Південна Корея – 1200 парків.

На думку учасників ринку, одне з головних перешкод для розвитку індустріальних парків в країні – відсутність преференцій від держави щодо створення умов для розміщення виробництв.

Тим часом, уряд України до грудня 2020 роки планує внести до Верховної Ради законопроєкт про забезпечення реалізації потенціалу індустріальних парків шляхом удосконалення принципів їх створення та функціонування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом