Договір про будівництво ЖК на землях Міноборони в Одесі визнано недійсним

Верховний Суд визнав недійсним договір про будівництво багатоквартирних будинків на вулиці Маршала Жукова, 116-Б в Одесі.

Відповідне рішення суд ухвалив 7 вересня. Цей договір було укладено у липні 2016 року між Південним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України та ТОВ "Фірма Інтертрейд". За договором Міноборони мало отримати 10% від загальної площі побудованого житла, решту – забудовник. Під забудову було відведено ділянку площею 3,7 га на проспекті Маршала Жукова.

У квітні 2018 року "Фірму Інтертрейд" у договорі замінило ПП "Проект-Актів", яке у лютому 2020 року замінило ПП "Дорагробуд-14", передають "Наші Гроші".

У жовтні 2020 року Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону звернулася до госпсуду на користь Міноборони з вимогою визнати недійсними договори з "Фірмою Інтертрейд" та підприємством "Проєкт-Актів".

Розглянувши матеріали справи, Господарський суд Одеської області у лютому 2021 р. в задоволенні позову прокуратурі відмовив. Проте у квітні того ж року апеляційний суд це рішення скасував та позов задовольнив. Верховний Суд залишив рішення апеляції чинним. Так, суд дійшов висновку, що договір 2016 року був укладений з порушенням вимог Порядку організації будівництва житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей на земельних ділянках, що належать до земель оборони.

Суд підтримав позов Міноборони
pixabay.com

Із цього договору випливає, що замовником будівництва житла є не Міністерство оборони України, а Південне УКБ МОУ, що є порушенням зазначеного Порядку.

За даними Youcontrol, у 2016-2019 роках ТОВ "Фірма Інтертрейд" було зареєстровано у Рівному, його власниками у цей період були Ганна Дворак, Юрій Буньо. У 2020 році фірму перереєстрували в Одесі, і її власниками стали Марина Колєва (97%) та ТОВ "Одесаградобуд" (3%). Колево раніше була одним із співвласників ТОВ "Девелоперська компанія "Материк" (будує ЖК в Одесі).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеська міськрада подала позов до суду, вимагаючи стягнути з Міноборони 14,4 млн гривень як невиплачений пайовий внесок за будівництво ЖК Чотири сезони на проспекті Гагаріна, 19.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук