До суду потрапила справу про будівельну аферу під Києвом на 197 млн ​​гривень

У Київській області до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні учасника ОЗУ, яка вчинила будівельну аферу, в результаті якої встановлено матеріальну шкоду на 197 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

"Масштабна будівельна афера в Ірпені - до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні одного з учасників злочинного угруповання", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними правоохоронців, в період 2014-2018 років четверо шахраїв шляхом обману заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

"Вони представлялися забудовниками трьох житлових комплексів міста Ірпінь. Проводили масштабну рекламну кампанію щодо реалізації доступного і комфортного житла в передмісті столиці, переконували громадян у безпеці інвестування, запевняли в наявності всіх дозвільних документів", – повідомили в поліції.

В процесі досудового розслідування були встановлені та допитані 442 постраждалих. За результатами економічної експертизи було встановлено матеріальну шкоду у розмірі 197 млн грн.

"10 липня обвинувальний акт щодо учасниці злочинного угруповання направлено до суду. Її звинувачують у шахрайстві, вчиненому організованою групою в особливо великих розмірах за попередньою змовою (ч. 3 ст. 28, ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України)", – уточнюється у повідомленні.

Відзначається, що трьох інших шахраїв оголосили у міжнародний розшук, і двоє з них зараз затримані – готується екстрадиція з Іспанії.

Як писали раніше НЕРУХОМІ, інший шахрай привласнив два об'єкти нерухомості в Києві, загальна вартість яких перевищує 6,5 млн гривень. Завершено досудове розслідування. Обвинувальний акт спрямований до суду. Обвинуваченому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

43

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом