Для переселенців почався прийом заяв на отримання пільгової іпотеки

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з понеділка, 17 травня, розпочав приймати заяви про надання пільгових іпотечних кредитів.

Як йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, фінансуватися програма буде за рахунок грантових коштів уряду Німеччини, що надаються через банк розвитку KfW. За словами керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислава Баніка, всього Україна отримала від німецького банку 25 млн євро.

Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС. Як повідомили у Держмолодьжитлі, в разі, якщо кандидати заперечують проти внесення їх заяв в новий реєстр або вони не відповідають встановленим порядком вимогам, такі кандидати мають повідомити про це і звернутися до фонду з відповідною заявою, складеною у довільній формі. У разі, якщо кандидати зареєстровані в декількох регіональних управліннях, тоді вони мають визначитися, в якому саме регіоні вони хочуть отримати кредит, що буде відображено в новому реєстрі, і повідомити в будь-яке з регіональних управлінь про прийняте рішення відповідною заявою. Подати таку заяву в Держмолодьжитло можна до кінця робочого дня 17 червня.

Баник розповів, що 16 липня відбудеться розіграш серед претендентів на отримання кредиту. До цього моменту заявки прийматимуться на порталі "Дія". У розіграші також візьмуть участь близько 18 тисяч переселенців, зареєстровані в реєстрах як учасники програм Держмолодьжитла.

За умовами програми, кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. Об'єктами кредитування можуть бути квартира або будинок, прийняті в експлуатацію не більше 35 років тому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у 2020 році на фінансування програми "Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції і/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил на придбання житла" з держбюджету виділили 14,6 млн грн. Фінансування стало можливим завдяки коштам, які надійшли у якості повернення кредитів, отриманих громадянами у 2019 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом