ДІАМ підписала меморандум з асоціацією громад

Держінспекція архітектури та містобудування підписала меморандум про співпрацю з Всеукраїнською асоціацією громад для вдосконалення виконання функцій державного архітектурно-будівельного контролю.

Про це заявив голова ДІАМ Семен Кривонос, повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

"Підписаний меморандум передбачає тісну співпрацю між громадами і ДІАМ. Тому ми будемо спільно вирішувати питання у сфері архітектурно-будівельного контролю та розробляти відповідні нормативно-правові акти. Також незабаром почнеться передача повноважень архітектурно-будівельного контролю органам місцевого самоврядування. Наше завдання не давати шансу корупції", – підкреслив Кривонос.

За його словами, документ про співпрацю допоможе подолати корупцію у будівельній галузі. Тепер, щоб отримати дозвіл на будівництво або ввести в експлуатацію об'єкт будівництва "не треба буде тепер годувати чиновників".

Як повідомляли НЕРУХОМІ 15 вересня виконання функцій державного архітектурно-будівельного контролю перейшло до Держінспекції архітектури і містобудування. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Раніше в Мінрегіоні підписали тристоронній меморандум між міністерством, ДІАМ і НАБУ щодо перевірки майбутніх співробітників держінспекції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом