ДІАМ передає повноваження з контролю органам місцевого самоврядування

Держінспекція архітектури і містобудування передає повноваження з архбудконтролю органам місцевого самоврядування.

Про це повідомили в пресслужбі ГІАГ у вівторок, 5 жовтня.

Як уточнюється, наказ про створення спільної комісії з передачі повноважень Запорізькій міській раді був виданий вчора, 5 жовтня.

У ДІАМ уточнили, що необхідно завершити всі процедурні питання, і після цього структурний підрозділ Запорізької міськради зможе здійснювати контроль за об'єктами класу наслідків СС1 і СС2 в місті.

"У його повноваження буде входити контроль процесу будівництва зазначених об'єктів, здійснення перевірки і зупинки самовільного будівництва", - пояснили в ДІАМ.

Згодом такі функції передадуть і іншим громадам. ДІАМ ж буде здійснювати ретельну перевірку законності прийнятих ними рішень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до підбору кадрів в Держінспекцію залучили міжнародну організацію IDLO. Крім співбесіди на знання законів, кандидати додатково пройдуть тестування на логічне, вербальне, абстрактне мислення і перевірку на доброчесність. Йдеться про конкурси на посади категорії Б.

Запуск ДІАМ був схвалений урядом 15 вересня. У Мінрегіоні повідомили, що за перший тиждень роботи структура опрацювала близько 1300 документів. Однак експерти відзначили і велику кількість помилок, які допустили співробітники держінспекції: всі вони однотипні і стосуються повернення на доопрацювання повідомлень про початок виконання будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом