ДАБІ дозволила додати прибудову до пам'ятки архітектури у Києві

ДАБІ видала дозвіл на реставрацію будинку з пристосуванням під адміністративний будинок по вулиці Петра Сагайдачного, 19 у Подільському районі Києва. Реставрація буде супроводжуватися прибудовою.

Згідно з відкритими даними Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва, замовником будівництва виступає компанія "Інвестсервіс" (вона ж є і власником будівлі), генпідрядником виступає компанія "Алекс Буд".

Як повідомляють "Наші Гроші", раніше "Інвестсервіс" відмовляли у видачі дозволу на виконання будівельних робіт. Одна з причин - передбачалася реконструкція будівлі шляхом надбудови.

Варто відзначити, що цього разу загальна площа будівлі після реставрації складатиме 2144,19 кв м, водночас зараз вона має 1561,3 кв м.

Також зазначимо, що будівля на вул. Петра Сагайдачного, 19 є пам'яткою архітектури місцевого значення. Була побудована в 1891 році за проєктом відомого київського архітектора Адольфа-Фрідріха Геккера на замовлення київського купця II гільдії Олександра Сироткіна. Поповнила список культурної спадщини у 2009 році наказом Міністерства культури.

Власником ТОВ "Інвестсервіс" є ВАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Фінансист", кінцевим власником якого значиться Дмитро Ароцкер. За даними ЗМІ, компанія пов'язана з Вагіфом Алієвим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, суд залишив у реєстрі пам'яток будівлю, яку знесли для будівництва ЖК Metropole. 15 вересня 2010 Мінкульт вніс до Держреєстру "Особняк" як об'єкт культурної спадщини місцевого значення. В травні 2017 року ТОВ "Ковчег" продало цю будівлю площею 276,4 кв м компанії "Скайпроджект". Та стверджує, що в 2018 році вирішила реалізувати куплену нерухомість, і в процесі підготовки документів дізналася, що "Особняк" є пам'ятником архітектури. В результаті будівлю "благополучно" знесли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом