Чотири організації зголосились відновити пошкоджені ворогом будинки у Львові

1 хв

Після атаки на Львів 4 вересня одразу декілька компаній долучились до відновлення пошкоджених будинків. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

 
Зокрема йдеться про такі організації: Carlsberg, “Кормотех”, Enzym Group та Благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE.

Зокрема Carlsberg, данська пивоварна корпорація, яка є однією з найбільших у світі, зголосилася виділити на відновлення будівель 50 тисяч євро. Як відомо, один із заводів цієї компанії розташований саме у Львові.

Ще 100 тисяч доларів виділить благодійний фонд CORE. Це організація відомого американського актора та кінорежисера Шона Пенна, який гаряче підтримує Україну з перших днів широкомасштабного російського вторгнення. А нещодавно його фонд приєднався до кампанії “Візьми будинок під опіку”.

Також до відновлення долучились компанії “Кормотех” та Enzym Group, що нададуть 5 млн гривень на відбудову пошкоджених будинків. “Кормотех” є дочірньою компанією Enzym. До відкриття власного заводу Kormotech виробляв корми у Данії. 

Enzym Group — біотехнологічна компанія з розробки та виробництва продуктів на основі дріжджової клітини у Східній Європі. Це сімейний бізнес у другому поколінні української родини підприємців Вовк. У 2023 році Enzym Group визнана найкращим родинним бізнесом України за версією бізнес-видання Forbes Ukraine.

Водночас прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна допоможе у відбудові історичних будівель Львова. Адже після атаки 4 вересня росіяни пошкодили щонайменше сім історичних об'єктів, зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Львові за гроші ЄС міськрада почала будівництво восьми будинків для поранених переселенців. Житло мають зробити повністю інклюзивним. У помешканнях зможуть проживати люди, які проходять реабілітацію у центрі Unbroken. Європейська комісія виділила 19,5 млн євро грантових коштів. Реалізацією займається місто за підтримки Nefco in Ukraine.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

220

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом