Чиновники Київської облдержадміністрації здали в оренду елітну нерухомість за 1 грн

У Печерський районний суд Києва направлено обвинувальні акти проти двох чиновників столичної облдержадміністрації, які здали в оренду елітну нерухомість в центрі міста за ставкою 1 гривня на рік.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

Згідно з матеріалами слідства, починаючи з 2000 року посадові особи Київської ОДА передали в оренду комунальному підприємству державну будівлю площею 1900 кв. м на вул. Великій Васильківській в столиці за пільговою ставкою 1 гривня на рік.

Правоохоронці з'ясували, що комунальне підприємство без погодження з регіональним відділенням Фонду державного майна України здавало вказану будівлю в суборенду приватним підприємствам за ринковою вартістю, не сплачуючи державі як власнику цього майна різницю між суборендою і орендною платою.

"Зазначені дії спричинили збитки державі у вигляді ненадходження до бюджету орендної плати за користування державним майном на загальну суму понад 132 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Колишнім керівникам ОДА інкримінують службову недбалість.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, прокуратура Київської області допомогла повернути у власність держави землі так званого "Біличанського лісу" площею 5,8 га і вартістю понад 51 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом