Чиновники більше не зможуть затягувати строки з наданням адмінпослуг

Депутати Верховної Ради прийняли за основу і в цілому законопроєкт №5454, який вносить зміни до законодавчих актів щодо строків звернення за отриманням адміністративних послуг під час карантину.

За даний законопроєкт проголосували 319 парламентаріїв.

У березні минулого року, коли в Україні вибухнула епідемія COVID-2019, був прийнятий закон, який зупиняв на час карантину терміни отримання адмінпослуг та терміни їх надання. В результаті строки надання таких послуг стали фактично необмеженими, чиновники, посилаючись на норми цього закону почали навмисне затягувати розгляди документів. Як відзначають автори законопроєкту №5454, це призвело до масштабних зловживань і розвитку корупції.

З огляду на викладене, законопроєктом пропонується внести зміни до пунктів для відновлення строків надання адміністративних послуг в умовах карантину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні через карантин зібралися кілька тисяч нерозглянутих документів у галузі будівництва. Законопроєкт був розроблений народним депутатом Оленою Шуляк спільно з іншими парламентарями. Мета нового документа забезпечити прозорі і чіткі правила надання адміністративних послуг, спростити умови ведення господарської діяльності для бізнесу, поліпшити держрегулювання господарських відносин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом