Чернишов розповів, як просуватиметься реформа містобудування

Новий законопроєкт щодо реформи містобудування, який був розроблений Міністерством розвитку громад і територій, буде внесений до Верховної Ради 24 березня.

Про це заявив глава Мінрегіону Олексій Чернишов в інтерв'ю порталу "Слово і Діло".

За його словами, новий законопроєкт вже розроблений. Міністерство приймає останні пропозиції та зауваження від експертів, депутатів, профільних чиновників та учасників ринку, а 24 березня проєкт закону подадуть в комітет.

"Але основний етап містобудівної реформи, фундаментальний, відбудеться після прийняття цього закону. Ми очікуємо, що закон буде вже проголосований і підписаний в червні цього року", – заявив Чернишов, додавши, що це лише очікування, однак відомство докладе всіх зусиль, щоб ініціатива була реалізована.

Чиновник також розповів, що спочатку була інша концепція реформи, яка передбачала швидкий темп прийняття нового закону. Але його так і не прийняли, тому концепцію довелося міняти.

"В першу чергу, ми привели у відповідність до чинного закону кількість і формат існуючих органів. Тому і було прийнято рішення про ліквідацію створених ДІМ і Держсервісбуд", – розповів міністр.

Він повідомив, що концепція змінена тому, що вона має відповідати чинному закону, який є зараз. Чернишов підкреслив, що довелося починати спочатку і тепер є всі умови, щоб зазначену реформу завершити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, уряд на черговому засіданні минулого тижня прийняв рішення звільнити глав ДІМ Юрія Васильченка і Держсервісбуду Наталю Дюжилову. Як зазначається, це було зроблено у зв'язку з ліквідацією структур.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом