Черговий шедевр від Zaha Hadid Architects: спорткомплекс у китайському Сіані. Фото

У Сіані (Китай) до Кубка Азіатської футбольної конфедерації буде побудований міжнародний футбольний центр, проєкт якого розроблявся архітекторами студії Zaha Hadid.

Як повідомляє Archdaily, на території центру буде стадіон місткістю до 60 тисяч місць, а також міські, спортивні та рекреаційні комплекси. Сіанський футбольний центр розробили таким чином, щоб максимально використовувати його майбутніми поколіннями після турніру 2023 року.

Футбольний центр буде приймати національні та міжнародні матчі, на його території будуть проводити розважальні виступи і культурні заходи. Інтегрований у бізнес-зону, проєкт охоплює громадські простори, місця відпочинку та їдальні.

Мінімальне навантаження і розмір матеріалу досягли завдяки використанню надлегкої конструкції даху з кабельної сіткою з довгим прольотом. Напівпрозора мембрана над сидіннями захищає глядачів від екстремальних погодних умов і прямих сонячних променів, однак не блокує природне світло повністю.

Що стосується фасадів, то відкритий "конверт", ніби запрошує в серце будівлі, а його широкі лінії захищають стадіон від північних вітрів і передають плавні форми даху.

Заха Хадід - британський архітектор арабського походження, учениця Рема Колхаса, представниця деконструктивізму. Її проєкти, розташовані в багатьох країнах, отримали загальне визнання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, архітектурною пам'яткою Бейрута став Інститут політики та міжнародних відносин, створений Zaha Hadid Architects. За деякими повідомленнями, будівля могло постраждати через потужний вибух, який прогримів у порту.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом