Черговий пам'ятник архітектури в Києві під загрозою: влада не може зупинити будівельні роботи

У Києві заборонили проводити будівельні роботи в будівлі по вулиці Богомольця, 5, яке є пам'яткою архітектури. Відповідне розпорядження виніс Департамент охорони культурної спадщини КМДА, але не дивлячись на це ремонтні роботи тривають, передає пресслужба столичної держадміністрації.

Як говориться в повідомленні, будинок на вул. Богомольця, 5 – це пам'ятник архітектури. Він знаходиться в історичному ареалі столиці, в межах архітектурної охоронної зони. Інспектор департаменту під час огляду з'ясував, що власник квартири №20 почав масштабні ремонтно-будівельні роботи на даху будинку.

"Власник квартири уклав охоронний договір на початку серпня поточного року, після цього Департамент своїм листом погодив реставраційну частину проєкту, проте дозвіл на виконання будь-яких робіт тут не надавалася. При цьому, роботи можуть проводитися виключно за наявності дозволу", - відзначили в департаменті.

Тут також підкреслили, що проведення будь-яких будівельних робіт в цій будівлі без дозвільних документів є грубим порушенням законодавства. Тому департамент склав відповідний протокол і зобов'язав власника зазначеної квартири оплатити штраф. Також було видано припис з вимогами припинити виконання будь-яких робіт.

Господар квартири оплатив штраф, але як потім з'ясувалося, будівельні роботи не припинив. У зв'язку з цим влада Києва повторно направили приписи з вимогами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, кричущий випадок стався 24 вересня в Києві на вулиці Саксаганського. Там забудовник зніс будинок, який, за його словами, "вичерпав свій ресурс". Згідно з офіційною інформацією, зруйнований будинок був одним з найстаріших на цій вулиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом