Через війну довелося змінити будівельне законодавство

Верховна Рада у п'ятницю, 29 липня, проголосувала за законопроєкт №7398, згідно з яким містобудівна документація на регіональному та місцевому рівнях має містити розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій України.

Зазначається, що затвердження зазначеної містобудівної документації за відсутності такого розділу забороняється. Глава Мінрегіону Олексій Чернишов пояснив, що документ забезпечить будівництво мережі захисних споруд цивільного захисту для безпеки громадян.

"Прийняття законопроєкту – це перегляд підходів до формування системи споруд цивільного захисту під час планування та забудови територій. Тепер структура споруд цивільного захисту формуватиметься на рівні містобудівної документації", - заявив міністр.

Він додав, що на регіональному та місцевому рівнях має обов'язково бути розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту, який визначає план розвитку захисних споруд та шляхів доступу до укриттів.

Як йдеться у пояснювальній записці, законопроєкт передбачає врахування заходів цивільного захисту ще на стадії розробки містобудівної документації, спрощення процедури передачі земельних ділянок для розміщення захисних споруд, обов'язкове розміщення споруд цивільного захисту.

Документ розроблено Мінрегіоном спільно з ДСНС, комітетом ВР з питань держвлади та містобудування, комітетом з питань екологічної політики.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, агресія росії продемонструвала, що в Україні існує дефіцит надійних укриттів. При цьому з того, що є, більшість сховищ не обладнані евакуаційними виходами, системами водопостачання, немає пристроїв для зберігання продуктів харчування. Вони не здатні захистити від зброї масового ураження. Тому питання укриттів стоїть дуже гостро і потребує вирішення на законодавчому рівні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом