Будівництво в історичному ареалі Києва буде оскаржено в суді

В апеляційному порядку буде оскаржено рішення окружного адміністративного суду міста Києва рішення про скасування містобудівних обмежень в історичному ареалі столиці на Печерську.

Про це повідомили у середу, 12 серпня, в пресслужбі прокуратури Києва.

Як встановлено, земельну ділянку на вул. Євгена Коновальця в Печерському районі міста Києва, на якому компанія-забудовник планує побудувати житлово-адміністративний комплекс, знаходиться в межах центральної планувальної зони міста та історичного ареалу столиці з обмеженням гранично допустимої висоти об'єкта будівництва.

Не погоджуючись з цим, компанія-забудовник звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування обмежень, що стосуються отримання відповідних погоджень спеціального уповноваженого органу охорони культурної спадщини.

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов забудовника.

Прокуратурою Києва з метою захисту інтересів держави в сфері захисту культурної спадщини оскаржене дане рішення суду шляхом внесення скарги в Шостий апеляційний адміністративний суд.

Як відомо, житлово-адміністративний комплекс на вулиці Євгена Коновальця будують компанії Житловисотбуд та Будгруппроєктінвест-7. МУО Департамент містобудування КМДА видав 31 січня Житловисотбуду для проєктування даного комплексу. Обмеження висоти не вище 27 м було встановлено у зв'язку з тим, що територія, на якій планується забудова, віднесена до Центральної планувальної зони та історичного ареалу Києва.

Комплекс на вул. Коновальця, 30 будується на ділянці площею 0,59 га. Раніше 0,43 га цієї ділянки знаходилося в користуванні хлібозаводу №1 – на ньому передбачалося будівництво дитячого садка. На підставі рішення Київради 2007 року цю ділянку продали ТОВ "Житловисотбуд". Вартість ділянки в рішенні була визначена в розмірі 9 млн грн. Разом із Житловисотбудом право забудови ділянки (суперфіцій) має ТОВ "Будгруппроєктінвест-7".

Крім того, Житловисотбуд також орендує поруч ще 0,11 га.

Власником ТОВ "Житловисотбуд" вказана лондонська компанія "Апворд Девелопментс Лімітед" (Upward Developments Limited), кінцевим бенефіціаром – Мехмет Вахіт Сачаклиоглу. Він очолює правління компанії Metal Yapi Konut Ukraine – холдингу, який більше 30 років працює на ринку нерухомості Туреччини.

Власником ТОВ "Будгруппроєктінвест-7" є ТОВ "Едельбург Девелопмент", власниками якого є "Київська універсальна будівельна" та кіпрська компанія Comelia Holdings Ltd.

Керує Едельбург Девелопмент екс-глава столичного Держархбудконтролю (в 2010-2014 роках) Сергій Кучер, підписантом компанії вказано Валерій Левцов, брат якого Сергій Левцов є свояком Степана Черновецького – вони одружені на сестрах-двійнятах Діані та Жанні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА) розпорядився демонтувати паркан навколо резонансного будівництва в парку імені Андрія Малишка у Дніпровському районі столиці.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом