Будівництво бомбосховищ в Україні: Рада підтримала ініціативу

Верховна Рада взяла за основу законопроєкт №7398, який передбачає обов'язкове облаштування бомбосховищ під час будівництва нових будинків в Україні. Відповідне рішення підтримав 271 народний депутат.

Згідно з документом, в Україні має розгорнутися масштабне будівництво захисних споруд у новобудовах та окремих бомбосховищ для захисту населення від російської агресії. У законопроєкті міститься розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудівній документації на регіональному та місцевому рівні. У разі відсутності цього розділу забороняється затвердження містобудівної документації.

Так, при будівництві об'єктів із середнім (СС2) та значним (СС3) класом наслідків, на яких постійно знаходитимуть від 50 осіб, має передбачатися спорудження об'єктів цивільного захисту. Крім того, повинні дотримуватися вимоги доступності для маломобільних груп населення.

Також документ передбачає створення трьох нових електронних реєстрів, до яких будуть включені дані про адреси, будівлі та споруди, адміністративно-територіальні одиниці та територіальні громади. Це дозволить вести облік об'єктів цивільного захисту Держслужбою з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що новий законопроєкт має спростити процедуру передачі земельної ділянки для розміщення об'єктів цивільного захисту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, агресія Росії продемонструвала, що в Україні існує дефіцит надійних укриттів. При цьому з того, що є, більшість укриттів не обладнані евакуаційними виходами, системами водопостачання, немає пристроїв для зберігання продуктів харчування. Вони не здатні захистити від зброї масового ураження.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

124

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом