Будівельники понівечили знаменитий будинок Руссова в Одесі

В Одесі під час будівельних робіт був пошкоджений знаменитий будинок Руссова, який є пам'яткою архітектури, через що правоохоронні органи порушили кримінальну справу стосовно власника частини будинку та підрядника.

Про це в п'ятницю, 4 грудня, повідомили в пресслужбі прокуратури Одеської області.

Як зазначають правоохоронні органи, під час будівельних робіт було зруйновано, пошкоджено та змінено близько 50% від загального обсягу пам'ятки архітектури.

Через ремонт змінена композиційна система й елементи фасаду, декоративні елементи оздоблення, зокрема, автентичні ковані перила балконів, ліпний декор, декоративні скульптури, колони, пілястри, дерев'яні старовинні віконні прорізи та вітрини з різьбленням, повідомили в пресслужбі додавши, що будівельники пошкодили також і купол будівлі.

Під час будівельних робіт повністю були змінені автентичні внутрішні елементи декору, знищена ліпнина та різьблення. Оздоблення мармурових сходів з металевими кованими деталями теж постраждали через недбайливих будівельників.

Зараз прокуратурою ведеться досудове розслідування. Якщо вина буде доведена, обвинуваченим загрожуватиме термін до 8 років позбавлення волі, згідно з Кримінальним кодексом.

Цю будівлю звели у 1900 році на замовлення знаменитого одеського мецената Олександра Руссова. У 2004 році тут сталася сильна пожежа, в результаті якої вигоріли внутрішні приміщення, обрушилася частина фасаду. За однією з версій, це був підпал, саму пожежу охарактеризували "актом вандалізму".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі суд дозволив не платити штраф за руйнування пам'ятки архітектури. Йдеться про будівлю на Приморському бульварі, 7. Це один з "напівциркульних" будинків. Раніше Міністерством культури був оштрафований Руслан Терпан, який є власником будівлі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом