Будинок над прірвою з прозорою підлогою: проєкт від іранського архітектора. Фото

Іранський архітектор Мілад Ештіягі розробив проєкт житлового будинку, особливість якого в тому, що він буде нависати над скелею.

Як повідомляється на порталі Uncrate, будівлю, що ширяє над прірвою, збираються побудувати в американському місті Мендосино, що розташований на півночі штату Каліфорнія. Проєкт отримав назву Suspended House (Підвісний будинок).

Варто зазначити, що таке житло розраховане на людей, які не бояться висоти. На нижніх рівнях будинку будуть розташовуватися величезні панорамні вікна, також буде прозорою і підлога, під якою лише порожнеча і багато метрів вільного падіння.

Згідно проєкту, будинок буде складатися з двох частин: самої житлової зони і опори, до якої буде чіплятися будівля за допомогою металевих тросів. Верхні троси будуть тримати конструкцію, нижні зменшувати вплив бокового вітру на неї.

Крім нижньої прозорої кімнати в будинку ще є три тераси. Підлоги тут будуть звичайні непрозорі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, італієць Еннунціо Лагомарсино спроєктував і побудував для себе будинок, який може парити у повітрі і ковзати на відстань 12 метрів. Стоїть будинок на металевій платформі, яка за допомогою гідравліки може піднятися вгору до 20 метрів. Крім того, сам будинок ще може обертатися на 360 градусів за 54 хвилини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

297

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом