Біля суду побилися захисники лісу в Пущі Водиці із представниками забудовника

У Києві біля Шостого апеляційного адмінсуду, в якому розглядався позов ПП "Продмарт" щодо забудови у Пущі Водиці, 23 листопада сталися зіткнення.

Як повідомляється у пабліку "Життя Оболонського району", активісти, які захищають ліс від можливої забудови, прийшли під будівлю суду на вулиці Московській, 8. Сюди ж із боку забудовника підтягнулися "тітушки". Зазначається, що дехто з молодиків був раніше помічений у провокаціях, зокрема коли комунальники разом із киянами демонтували 22 червня будівельний паркан. Повідомляється також, що на місці були присутні поліцейські, але правоохоронці не стали захищати киян.

Компанія "Продмарт" намагається через суд відновити контрольну картку з порушенням благоустрою та скасувати припис про демонтаж будівельного паркану.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, попередня інстанція – Окружний адмінсуд Києва – вже скасував рішення департаменту міського благоустрою про демонтаж паркану в Пущі Водиці. Якщо забудовник виграє і апеляцію, активісти побоюються, що тоді компанія не матиме жодних перешкод для будівництва житлових будинків посеред лісу.

Відомо, що забудовник, не маючи дозвільних документів, проклав дорогу у лісі для проїзду важкої будівельної техніки.

За словами мера Віталія Кличка, "Продмарт" отримав ділянку в оренду у 2007 році на 15 років і хоч столична влада намагалася розірвати договір оренди, але землекористувач оскаржив ці рішення в судах, змусивши видати йому містобуди.

ПП "Продмарт" пов'язують із колишнім народним депутатом України Віктором Андрієвським. Його компанія отримала у Пущі-Водиці 21 гектар, якщо будівництво відбудеться, це буде наймасовіша вирубка дерев в історії лісу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом