Без стенду та погоджень: розпочалася реконструкція кінотеатру "Україна"

У кінотеатрі "Україна", розташованому в центрі Києва на вулиці Городецького, 5, розпочалися будівельні роботи. При цьому на місці будівництва немає інформаційного стенда.

Як повідомляє "Київ. Media", роботи розпочалися о 8 годині ранку. Будівельники розповіли, що вони поставили завдання знести частину фасаду будівлі, яка виступає над тротуаром. Йдеться про терасу та головний вхід. Тим часом тут не встановили інформаційний стенд, тому незрозуміло, яка компанія проводить будівельні роботи і що тут планують зробити.

Тим часом за словами краєзнавця Дмитра Перова, новий власник кінотеатру зайнявся його реконструкцією, однак погоджень із Міністерством культури та інформаційної політики у нього немає, які потрібно отримати, оскільки роботи проводяться в історичному ареалі Києва.

Крім того, зазначається, що у реєстрі містобудівних умов та обмежень немає документів на цей об'єкт. Відповідно до кадастру, земельна ділянка під будівлею призначена для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-офісного комплексу з об'єктами розважального призначення, рестораном, кінотеатром, паркінгом.

Кінотеатр "Україна" відкрився 1964 року. 1965 року в ньому відбулася прем'єра фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова. Після реконструкції "Україна" запрацювала у 2001 році. Але у 2018 році змінилися власники, і кінотеатр закрився.

Сьогодні кінотеатр належить ТОВ "Кінопрем'єр". За даними порталу YouControl, бенефіціаром компанії є Євген Вилгін.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Києві ввели мораторій на реконструкцію та капремонт історичних будівель, споруди XIX-XX століть, щоб захистити їх від руйнувань.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом