Бази даних Держгеокадастру стануть доступнішими

Судові виконавці та арбітражні керуючі отримають доступ до баз даних Державного земельного кадастру.

Як повідомляється на сайті Держгеокадастру, у забезпеченні виконання судового рішення важлива роль відводиться виконавцям – і державним, і приватним, а також арбітражним керуючим. Представники цих юридичних професій можуть ефективно діяти тільки тоді, коли мають можливість оперативно отримати інформацію про майно боржника. Тому Госгеокадастр надасть їм доступ до своєї бази.

"Хоч це вже кілька років передбачено законодавством, донедавна безпосереднього доступу до бази даних кадастру виконавці та арбітражні керуючі не мали, закон не виконувався. Більш того, в Держгеокадастрі існувала практика, при якій навіть адресні запити арбітражних керуючих про надання інформації з Державного земельного кадастру не задовольнялися, на них надавалися відписки. Ми це змінили. Виконавці та арбітражні керуючі можуть отримати не тільки інформацію з Державного земельного кадастру за окремими запитами, але і постійний доступ до відомостей Державного земельного кадастру", – зазначив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Повідомляється, що для отримання доступу до бази даних виконавцям та арбітражним керуючим необхідно звернутися до Держгеокадастру із заявою про надання доступу до відомостей за формою згідно з додатком 54 до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 № 1051.

Варто зазначити, що наразі відсоток фактичного виконання судових рішень в Україні становить менше 3%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київ втратив мільярд гривень податків через втручання невідомих осіб до земельного кадастру.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом