Банк розвитку Ради Європи виділить 100 млн євро на компенсації за знищене житло

Кабінет міністрів залучив 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи на виконання програми “HOME: Компенсація за знищене житло”. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

У Мінвідновлення нагадують, що з серпня 2023 року громадяни України, чиє житло було знищене через бойові дії, можуть отримати житловий сертифікат для придбання нової домівки.

“За цей час українці подали 14,4 тисячі заяв на отримання компенсації, 7,2 тисячі мають згенеровані сертифікати, а 2,9 тисячі реалізували сертифікати для купівлі житла”, — йдеться у повідомленні.

Житловий сертифікат діятиме протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість. Для цього потрібно забронювати кошти через застосунок Дія. Якщо кошти наявні на спеціальному рахунку, відкритому під реалізацію програми, то протягом 5 днів людина отримує підтвердження і має 30 днів для оформлення угоди купівлі-продажу житла.

Якщо кошти на рахунку закінчились, то до зарахування наступного траншу, така заявка потрапляє в електронну чергу. На місце в черзі впливає наявність пільгової категорії та час подання заявки на бронювання.

“Першими в черзі опиняються військовослужбовці, люди з інвалідністю та багатодітні родини. Це пріоритетне право гарантоване їм на рівні закону.

Далі порядкове місце в черзі визначається автоматично залежно від часу подання заявки. Хто раніше подав заяву на бронювання коштів - той має вище місце в черзі”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Бельгія приєдналась до відновлення України. Бельгійське державне агентство з розвитку Enabel розпочало системну співпрацю з Україною у проєктах відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук