АРМА отримала в управління земельні ділянки у Києві Медведчука та Козака


Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) отримало в управління земельні ділянки у Києві, якими володіли підозрювані в державній зраді колишні нардепи Віктор Медведчук та Тарас Козак. Про це повідомила очільниця АРМА Олена Дума.

Зокрема, в управління АРМА передали корпоративні права ПП "Орест", ТОВ "Осокорки-7", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма "Вікторія" та земельні ділянки площею 49 га. Скоро АРМА має здійснити огляд заарештованого майна, оголосити конкурс на обрання оцінювача та передання активу в управління.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Дарницька окружна прокуратура Києва подала до суду з вимогою розірвати договір оренди 40,2 га землі на Осокорках, укладений із ТОВ "Академ-Клуб" у 2005 році.

Йшлося про дві земельні ділянки на території 11-го мікрорайону житлового масиву Позняки-Західні (Осокорки), які здала в оренду Київська міська рада. Їх оцінили у 1,9 млрд гривень.

Нагадаємо, у липні 2022 року суд ухвалив рішення про арешт часток оточення Віктора Медведчука у трьох компаніях, що мають великі земельні ділянки на узбережжі Дніпра в Києві. Проте активи на мільйони доларів стали власністю третіх осіб.

Не арештовані активи Віктора Медведчука змогли переписати на себе двоє іноземців і київський бізнесмен Валерій Міщенко. На цих землях вже будують новий житловий комплекс.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук