Надпотужний вибух у Бейруті: неймовірні руйнування у місті. Відео

У вівторок, 4 серпня, ввечері в Бейруті пролунав потужний вибух, в результаті якого загинули 74 людини. Понад 4 тисячі отримали поранення.

Як повідомляє DW, тим часом прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб закликав створити комісію для вивчення причин події.

Потужний вибух у порту Бейрута стався ввечері 4 серпня. У прилеглих до порту районах столиці Лівану пошкоджено або зруйновано багато будинків. Агентство Reuters писало з посиланням на очевидців, що вибух був такої сили, що його відчули навіть мешканці столиці Кіпру Нікосії, яка знаходиться майже в 200 км від Бейрута.

В результаті вибуху могла постраждати архітектурна пам'ятка столиці Лівану – Інститут політики та міжнародних відносин, що була створена Zaha Hadid Architects і розташована в центральній частині кампусу Американського університету.

Будова стала ідеальним втіленням "запитів" влади: подібно близькосхідному місту, новий кампус відображає навколишній ландшафт і поєднує в собі всі необхідні об'єкти.

На верхніх рівнях розташувалися кабінети дослідників, лабораторії, аудиторії для семінарів і лекцій, а також читальний зал. Відмінною рисою проєкту стала верхня частина будівлі, яка далеко виступає за межі основного фасаду. Внутрішні приміщення інституту пов'язує величезний атріум, який перетинають всілякі сходи і містки, що з'єднують різні поверхи. Для максимальної звукоізоляції головна аудиторія побудована під землею.

Столиця Лівану Бейрут – місто з непростою історією, підігрітою багаторічною політичною нестабільністю і постійно спалахуючими кровопролитними конфліктами.

Згідно місцевого путівника Beiroutes, тут в якості "визначних пам'яток столиці Лівану" вказані "випадкові монументи війни", яких, до слова, вистачає у місті.

Так, одним з таких "випадкових монументів" є зріджена дірами від куль будівля готелю Holiday Inn, розташованого в одному з фешенебельних районів періоду туристичного буму 1960-х. Саме ця будівля стала основним місцем дії "Битви готелів" під час громадянської війни: на відміну від інших "учасників" битви, будівлю Holiday Inn не було ні знесено, ні реконструйовано (стосовно причин цього ходить безліч чуток, починаючи від банального браку коштів і закінчуючи історією про те, що будівлю викупила якась арабська принцеса, але одразу про неї забула) і наразі є найкращою демонстрацією масштабу руйнувань того часу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом