Апеляційний суд не став дозволяти забудову біля музею Пирогово

Апеляційний суд залишив у силі рішення Господарського суду столиці про заборону будівництва ЖК на ділянці біля Національного музею народної архітектури та побуту Пирогово.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

"Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури Києва та залишив в силі рішення Господарського суду про заборону будівництва житлового комплексу на земельній ділянці біля Національного музею народної архітектури та побуту України, що в селі Пирогово", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що пред'явили позов про скасування права оренди будівельника на 16 га землі вартістю 274 млн грн, що знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту в районі музею Пирогово.

"Оскільки суспільство почало підготовчі роботи до будівництва на спірній земельній ділянці, прокуратура звернулася до суду з заявою про заборону проведення будь-яких будівельних робіт на цій території", - відзначили в прокуратурі.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в червні Господарський суд міста Києва заборонив будівництво житлового комплексу на земельній ділянці в зоні Національного музею народної архітектури та побуту Пирогово.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом