Зеленський створив орган, який буде вирішувати проблеми у будівництві

В Україні з'явиться координаційна рада, мета якого допомогти інвесторам і забудовникам у вирішенні проблем у будівельній галузі.

Відповідний указ був підписаний главою держави Володимиром Зеленським напередодні.

Як уточнили в пресслужбі президента, завданнями нового органу буде створення механізмів, які будуть вирішувати проблеми як інвесторів, так і забудовників, а також інших учасників будівельного ринку. Крім того, координаційна рада має допомогти українцям у вирішенні їхніх питань щодо реалізації власного житла, стежити за ситуацією на ринку, аналізувати виникаючі проблеми, готувати пропозиції главі держави щодо збільшення інвестицій у будівництво.

Для роботи рада буде взаємодіяти з органами місцевого самоврядування, державними підприємствами і різними держструктурами. Також для виконання певних завдань новостворений орган зможе залучати різних держслужбовців, чиновників, незалежних експертів і фахівців, заручатися підтримкою громадських організацій.

Глава Офісу президента має протягом місяця внести пропозиції щодо складу координаційної ради.

Президент Володимир Зеленський
president.gov.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня заступник глави МВС Антон Геращенко розповідав, що в Україні напрацюють законодавчу базу, яка унеможливить шахрайство в будівельній сфері до кінця осені. За його словами, вже представлена концепція законодавчих змін, які покликані врегулювати відносини між забудовниками та інвесторами, захистити саме інтереси інвесторів, а також посилили відповідальність забудовників за невиконання договірних умов або шахрайських дій.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук