Зеленський підписав закон про комплексну термомодернізацію будівель

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про комплексну термомодернізацію будівель.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

Зазначається, що закон допоможе реалізації проєктів, які сприятимуть впровадженню заходів з термомодернізації будівель та покращенню енергоефективних технологій. Також документ передбачає запровадження комплексного підходу до формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель шляхом стратегії термомодернізації та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель.

Крім того, норми закону запускають системи енергетичного менеджменту в будинках державного сектору та можливість поетапного фінансування Фондом енергоефективності проєктів термомодернізації, що дозволить співвласникам багатоповерхівок впроваджувати енергоефективні заходи покроково.

Фонд енергоефективності до того ж можна залучати до відновлення зруйнованих російськими окупантами будівель, а його грантові виплати зможуть частково спрямовуватись на супутні з енергоефективними заходами роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Мінрегіоні зауважили, що термомодернізація існуючих та будівництво нових, сучасних та енергоефективних будівель – це інструменти, які дозволять декарбонізувати національний фонд будівель України. Урядова програма "Велика термомодернізація" покликана розробити способи зменшення втрат тепла та споживання газу, що своєю чергою позначиться на комунальних платежах та зміцнить енергонезалежність України. Програму термомодернізації підтримав Світовий банк та заявив про готовність виділити на неї 300 млн доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом