Заступнику Кличка вручили підозру через забудову парку

Заступнику мера Києва Петру Оленичу 2 листопада НАБУ та САП повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини парку "Нивки" під забудову. Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

За даними слідства, внаслідок дій чиновника компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальне товариство Києва втратило право користуватись ним як об'єктом природно-заповідного фонду.

У рамках досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2019 року, будучи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, особа отримала на розгляд проєкт землеустрою, згідно з яким східна частина парку має бути виключена із земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

Незважаючи на те, що цей проект було відправлено на доопрацювання, посадова особа, яка не вносила належних змін, вдруге подала на розгляд депутатів Київської міської ради, написавши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Попри те, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж таки ухвалили рішення про передачу землі.

Як наслідок, забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватися нею як об'єктом природно-заповідного фонду.

Петро Оленич у коментарі підтвердив, що підозру вручили саме йому. Він також заявив, що НАБУ "ввели в оману", а насправді Департамент земельних ресурсів нібито "діяв згідно з чинним законодавством та на підставі рішення Київської міської ради".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ще одне скандальне будівництво загрожує іншому парку – Солом'янському. Через зведення апарт-комплексу відбувається руйнування асфальтного покриття, парк частково почав "з'їжджати" у викопаний будівельниками котлован.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

190

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом