Заради Протасового Яру Київрада змінила Генплан: що буде замість забудови

Київрада визнала недійсними землевідведення на території Протасова Яру, тут надалі буде створений регіональний ландшафтний парк.

Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 28 липня, розповів мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

За його словами, також депутати скасували зміни до Генерального плану Києва та Програми розвитку зеленої зони, якими земельні ділянки в Протасовому Яру були переведені під житлову забудову. Йдеться про скасування передачі для освоєння 3,23 га зелених зон ТОВ "Дайтона груп".

У Протасовому Яру буде парк
pixabay.com

На наступне пленарне засідання Київради повинен бути винесене питання про відмову в поновленні договору оренди з ТОВ "Інтербуд Компані". Компанія орендує іншу земельну ділянку в Протасовому Яру площею 0,7 га, яка також в перспективі має стати частиною регіонального ландшафтного парку "Протасів Яр".

"Місто робить все для наведення порядку з землею урочища. На найближчу сесію Київради буде винесено ще один важливий проєкт рішення - про відмову в поновленні договору оренди з Інтербуд Компані. Тому прошу депутатів відповідально поставитися до ухвалення цього важливого питання", - зазначив Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, столична влада запланувала зробити у Протасовому Яру великий парк, замість його забудови, як передбачалося раніше.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук