Законопроєкт про посилення відповідальності у містобудуванні пройшов комітет ВРУ

Законопроєкт №5877 про посилення відповідальності за порушення у містобудуванні був підтриманий парламентським комітетом з питань правоохоронної діяльності.

Про це повідомили в четвер, 7 жовтня, в пресслужбі Міністерства розвитку громад та території.

Як заявила заступниця голови Мінрегіону Наталія Козловська, проєкт закону покликаний підвищити відповідальність за правопорушення у містобудуванні і є продовженням реформи. Документ має захистити від забудови історико-культурні та охоронні території, фальсифікації дозвідьних документів і тд.

"У свою чергу Мінрегіон готовий приєднатися до доопрацювання законопроєкту при підготовці до другого читання. Сподіваємося на підтримку парламентаріїв у залі Верховної Ради", - заявила Козловська.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, законопроєкт №5877 покликаний збільшити штрафні санкції за порушення у містобудівній сфері, можливість залучення до кримінальної відповідальності суб'єктів містобудівної діяльності, чітко визначити коло суб'єктів, на яких може бути накладено адміністративне стягнення, посилити кримінальну відповідальність за будівництво без дозвільних документів.

Однак експертне співтовариство розкритикувало його. Так, Григорій Могильний, експерт містобудівної галузі, зазначив, що документ в деяких його частинах не посилює, а навпаки послаблює відповідальність з боку недобросовісних забудовників.

Юрист Ростислав Кравець зазначав, що законопроєкт може принести дисбаланс між гілками влади. При цьому зростання суми штрафів насправді збільшує корупційні ризики, і по факту не вирішує проблему системно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом