Забудовнику суд не дозволив будувати у Павлівському сквері

Шостий апеляційний суд відмовився переглядати справу щодо Гоголівської, 32в – будівництва на території Павловського скверу у Києві.

Про це повідомила ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

Таким чином апеляційна інстанція залишила в силі всі рішення, які підтверджували скасування містобудів.

Раніше Верховний Суд скасував містобуди на будівництво на вулиці Гоголівській, 32в. Але, як повідомила Балицька, наше законодавство встановлює ще одну можливість змінити рішення суду на свою користь через подачу заяви про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

"Цією можливістю і скористався забудовник – він намагався довести, що не знав про рішення Київради, яким ще у 2000 році було дозволено розташувати житловий будинок на Гоголівській. У свою чергу суд апеляційної інстанції вказав, що забудовник мав знати про це рішення і тепер просто намагається повторно перевірити правильність застосування судами норм права. У зв'язку з цим він і відмовив у задоволенні заяви", - написала вона.

Є також імовірність, що забудовник все ще може спробувати оскаржити постанову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще у 2003 році ділянку у Павлівському сквері площею 0,22 взяло в оренду ПрАТ "Авіакомпанія "ВІТА" терміном на 25 років. Тут мала вирости висотка, проте у 2019 році ДАБІ провела перевірку видачі містобудівних умов і обмежень та встановила невідповідність намірів забудови земельної ділянки з Генеральним планом Києва.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук