Забудовника з Нової Каховки звинуватили у пособництві окупантам

Відомого забудовника із Нової Каховки на Херсонщині – ТОВ "Олеся" – звинуватили у пособництві російським окупантам.

Про це розповів мер Нової Каховки Володимир Коваленко, який зумів виїхати 18 липня на підконтрольну Україні територію, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Так, стало відомо, що представники компанії допомагали російським загарбникам ремонтувати пошкоджені мости, зводити залізобетонні укріплення на тимчасово окупованій території.

Зокрема, працівники фірми латали дорожнє полотно на мосту через Каховську ГЕС, пошкоджене після обстрілів ЗСУ. Повідомляється, що росіяни саме біля шлюзу облаштували одну зі своїх баз.

За словами депутата Херсонської облради Сергія Хланя, керівництво фірми співпрацювало з окупантами з перших днів війни, загарбникам добровільно здали один зі складів компанії.

"Коли склад злетів, це було неподалік цього підприємства", - розповів Хлань.

За даними порталу YouControl, власниками ТОВ "Олеся" є Валерій та Світлана Сєрови. Створено компанію майже 30 років тому.

"Олеся" забудувала багатоквартирними будинками в центральній частині міста на місці колишньої вечірньої школи та колишні будівлі відділу освіти міськради. Також забудовника пов'язують зі скандалами з будівництвом житлової багатоповерхівки на місці колишнього готелю "Дружба" у прибережній зоні.

Як правило, "Олеся" виконувала будівельні роботи, замовником яких була інша компанія Сєрова – "Система-Майстер". Обидві фірми, зважаючи на рішення Новокахівської міськради, отримували в місті привабливі земельні ділянки під будівництво багатоповерхових житлових будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Новій Каховці Херсонської області влада міста вимагала від місцевого забудовника знести новобудову по вулиці Дружби, 19а. Будівництво будинку відбувається на місці колишнього футбольного поля. Добудову будівлі не могли погодити через невідповідність ділянки генеральному плану та зонінгу міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом