Як пережити епідемію коронавірусу: в Італії спроєктували автономний хмарочос. Фото

Ідея автономного концептуального хмарочоса від італійського архітектора П'єро Ліссоні розроблена для реалізації у Нью-Йорку.

Як повідомляє Dezeen, у будівлі є всі шанси стати символом притулку під час пандемії коронавірусу. Ідея створення такого хмарочоса виникла ще до пандемії, але сьогодні стала особливо актуальною.

Незвичайний хмарочос від італійської студії
dezeen.com

Skylines – самодостатній хмарочос, який зможе сам себе забезпечити необхідною енергією та ресурсами, а також засобами для проживання мешканців. Там буде дитсадок, школа, спортивні споруди та навіть лікарня.

"Коронавірус змусив нас замислитися над тим, наскільки ми слабкі в умовах пандемії та послужив попередженням після того, як вся планета фактично закрилася на три місяці", – заявив один з розробників проєкту.

Незвичайний хмарочос від італійської студії
dezeen.com

Передбачається, що геотермальна енергія та сонячні панелі забезпечуватимуть живлення вежі розміром 80 на 130 метрів. Також передбачена система очищення та використання дощової води.

На проєкті фасад зроблений з завіси зі сталевих труб, які містять підвісні садові майданчики навколо заскленої вежі у центрі. За словами розробників, ідея полягає в тому, що з часом ці майданчики будуть вкриті деревами та чагарниками, створюючи, таким чином, "вертикальний міський ліс".

Незвичайний хмарочос від італійської студії
dezeen.com

Крім житлових приміщень, на нижніх поверхах знаходитимуться навчальні заклади – від дитячого садка до університету, а також театри та кінотеатри. На вершині будівлі можна буде вирощувати овочі та фрукти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в США у розкішному комплексі в Саут-Біч (Майамі) під час триденного заходу жителям та працівникам безкоштовно провели тестування на антитіла до COVID-19.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук