Влада Києва викупила 187 квартир. Більшу частину нададуть переселенцям

Департамент будівництва та житлового забезпечення Київської міської держадміністрації у 2022 році в межах Міської цільової програми забезпечення житлом нужденних громадян викупила 187 квартир.

Повідомили у пресслужбі департаменту КМДА.

Зокрема, зазначається, що 28 квартир (загальною площею 1265 квадратних метрів) підуть на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 113 квартир (загальною площею 5773 квадратних метрів) оформили у комунальну власність і згодом нададуть у тимчасове користування 180 переселенцям, які були змушені залишити своє житло через агресію російських окупантів. Розподіл цих квартир здійснюватиметься у порядку черговості.

Також для учасників бойових дій, залучених до АТО та членів їхніх сімей, столична влада купила 43 квартири, ще 3 квартири нададуть для громадян інших пільгових категорій. Загальна площа цих квартир – 2662 квадратні метри.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше столична влада анонсувала купівлю тисячі квартир. Як повідомили чиновники, йдеться про формування фонду житла територіальної громади з подальшим здаванням його в оренду з можливістю викупу. Коштом міського бюджету буде збільшено статутний капітал комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

48

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом