Влада Києва не дозволяла проводити демонтаж пивоварні Шульца

Влада Києва не надавала дозволу на проведення будь-яких будівельних робіт на території пивоварні Карла Шульца в Голосіївському районі, сьогодні проводять необхідні дослідження, щоб надати будинкам заводу статус об'єктів культурної спадщини.

Про це пише БЖ .

Історичним будинкам броварні Шульця в Києві загрожує демонтаж

У Департаменті культурної спадщини уточнили, що хоч пивоварня не перебуває на їхньому обліку, загалом ці будинки мають історико-культурну цінність та внесено до переліку об'єктів XIX-XX століть, яким загрожує знищення.

Зокрема, на початку цього року комісія встановила, що один із корпусів комплексу демонтовано, інший – частково знесено: там відсутній дах та два поверхи.

Відомство звернулося до власника з вимогою зупинити проведення будівельних робіт, проінформовано Мінкульт про ситуацію з пивоварнею Шульца.

Комплекс будівель знаходиться у приватній власності Міжнародного благодійного фонду "Фонд національного добробуту Криму".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше прокуратура Києва заарештувала комплекс історичних будівель броварні Шульця. Власнику заборонено проводити демонтажні роботи, проте, як зауважили активісти, фасад однієї з будівель комплексу вже завісили, очевидно, готуючись до чергового знесення.

Представник власника Ленур Мамбетов у коментарях ЗМІ розповів, що жодних демонтажних робіт на території комплексу не розпочинали ні зараз, ні у 2021 році, а "якби хотіли, вже б усе знесли".

При цьому він не заперечував, що дві будівлі були демонтовані, проте на цей крок власник пішов нібито через їхній аварійний стан.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук