Вишневе знову оголосило тендер на будівництво міськради за 200 млн грн

1 хв

Міська влада у Вишневому 27 березня оголосила новий тендер на реконструкцію неактивного кінотеатру “Промінь” під будівлю мерії за 186 млн грн. Про це йдеться в системі Prozorro.

Тендер оголосило комунальне підприємство "Головне управління комунального господарства" міста Вишневе, хоча пів року тому аналогічний тендер скасували, проти якого виступила обласна влада.

Міська влада пояснює, що нова будівля потрібна, бо зі старої її виселяє Фонд державного майна. Він збирається приватизувати підприємство, де зараз розташовані приміщення виконавчого комітету міськради Вишневого. Місцева влада вважає, що це найкращий варіант для розташування мерії, адже реконструкція будівлі під кінотеатр не потрібна, оскільки в ТРЦ Cherry Mall він вже є.

У листопаді 2023 року ТОВ "Максима Буд" мало почати реконструкцію за 193 млн грн кінотеатру на Святошинській вулиці, 11. Планувалось створення чотириповерхової громадської будівлі з укриттям і сесійною залою для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування та центру надання адміністративних послуг.

Ціни багатьох матеріалів у кошторисі були завищеними. Переплата могла становити більше 5 млн грн. Наприклад, кабелі були втричі дорожчими, ніж за ринковою ціною.

Через два тижні угоду скасували без оплати за згодою сторін. За словами представників міськвлади, проєктна організація допустила технічну помилку під час розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі.

"Вважаємо недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво фактично нової будівлі міської ради", — прокоментував начальник Київської обласної адміністрації Руслан Кравченко після виїзного засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, агентство відновлення спростило умови тендерів на відновлення житла та соціальної інфраструктури, що дозволить брати участь у закупівлях більшій кількості компаній. Наразі не більше третини українських будівельних компаній працюють із державними коштами.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

355

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом