"Велике будівництво" в Україні: грошей стало менше, але обсяги ніхто не скорочував

Незважаючи на зменшення Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) з 7,5 млрд грн до 4,9 млрд грн, реалізація проєкту "Великого будівництва" у 2020 році має відбутися.

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Так, 6 травня відбулося засідання комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

"За результатами комісії рекомендували внести зміни у розпорядження Кабміну від 26 лютого, в межах призначень для регіонів після зменшення Державного фонду регіонального розвитку з 7,5 млрд грн до 4,9 млрд грн. Попри зменшення ДФРР реалізація проєктів великого будівництва у 2020 році має відбутися", – запевнив Чернишов.

Він зазначив, що станом на травень, в основному роботи ведуться, але є певні відставання, причини яких обробляються на місцях і з головами облдержадміністрацій.

"Ми також плануємо почати роботу професійних мобільних груп, які перевірятимуть хід робіт, терміни і обсяги", – додав міністр.

Підкреслимо, що 1 березня в Україні почалися будівельні роботи на об'єктах соціальної інфраструктури за програмою "Велике будівництво". Програма передбачає масштабне будівництво і капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів і доріг по всій країні. Зокрема, в рамках програми буде побудовано або відремонтовано 375 об'єктів соціальної інфраструктури: 137 шкіл, 116 садочків і 122 спортивних об'єктів. Також планується побудувати або відремонтувати 4000 кілометрів доріг державного значення та 2500 кілометрів доріг місцевого значення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом