В Україні з молотка вперше продали в'язницю

Будинки Львівської виправної колонії продало регіональне відділення Фонду держмайна в ході онлайн-аукціону, що відбувся у четвер, 3 червня.

Результати торгів опубліковані на порталі ProZorro.продажі.

Як відомо, Мін'юст виставив на аукціон колонію у Львові зі стартовою ціною – 132,6 млн гривень. У торгах брали участь 7 компаній. Переможець запропонував суму, яка у три рази перевищує стартову вартість – 377,5 млн гривень. Ним стала компанія Девелопмент Інжиніринг Сервіс.

Згідно з даними YouControl, фірма була заснована майже 6 років тому, її статутний капітал – всього 1 тисяча гривень. Бенефіціаром значиться Тарас Зубик. Він також є засновникам декількох компаній, серед його інтересів – нерухомість, сільське господарство.

Варто зазначити, що проведений аукціон – перша успішна операція. До цього кілька разів намагалися продати Ірпінський виправний центр, але зробити цього так і не вийшло. Незважаючи на знижену стартову вартість, в'язницю під Києвом так ніхто і не купив.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство юстиції і Фонд держмайна виставили на продаж Південну виправну колонію №51, яка знаходиться на Люстдорфської дорозі, 9 в Одесі. Мін'юст оголосив про плани по залученню інвесторів до користування закритих в'язниць і земельних ділянок під ними.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом