В Україні відреагували на забудову парків в окупаційному Криму

Прокуратура Криму відкрила провадження через масштабну забудову окупаційною владою парків, які вважаються одними з найкрасивіших на півострові.

Про це повідомили в Представництві Президента України в Криму.

"Дії окупаційної адміністрації були кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни", - повідомили в представництві.

Тим часом постпред українського президента Антон Кориневич заявив, що забудова Фороського парку буде мати вкрай негативні наслідки для навколишнього середовища півострова.

Фороський парк зараз
facebook.com/ppu.gov.ua

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні на його території налічується шість будівельних майданчиків. Згідно з оприлюдненими документами тут хочуть забудувати близько 20% території.

Крім Фороса, як виявилося, почалася активна забудова парку Харакс, який знаходиться в селищі Гаспра. Тут збираються побудувати дев'ятиповерховий житловий будинок відразу на березі моря. При цьому, як розповідають місцеві жителі, в планах у окупантів звести в лісовій зоні, що прмикає, котеджне містечко.

Кримчани намагалися протестувати проти такого будівництва, але керівник окупаційної адміністрації Сергій Аксьонов, який приїхав не місце, заявив, що "будівництво йде в рамках закону".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час забудови Фороського парку окупанти зрізали дерева, вік яких може перевищувати сто років. При цьому частина з них є рідкісними, занесеними до Червоної книги.

Як відомо на території парку дозволили реконструкцію 18-поверхової будівлі і будівництво дитячого оздоровчого табору. Як з'ясували журналісти, з 2016 року санаторієм Форос володіє Федерація профспілок Татарстану, а будівництво комплексу веде компанія "Татінвестгражданпроєкт".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук