В Україні суттєво спростять отримання довідок про вартість нерухомості

Фонд держмайна збирається спростити отримання довідок про вартість нерухомості, запустивши автоматичний модуль у Єдиній базі даних оцінки.

Про це повідомили в пресслужбі ФДМ.

Як підкреслили у Фонді, реалізувати ініціативу мають намір до другого кварталу 2021 року. Вона стала можлива завдяки міжнародному спонсорству. Варто підкреслити, що спочатку модуль автоматичної довідки хотіли запустити в минулому році, але в держбюджеті не знайшлося на це грошей.

Представники ФДМ розповіли, що незважаючи на зірвані терміни запуску, надходження до податкової від операцій з нерухомістю в Україні за минулий рік виросли на 200 тисяч гривень (2,8 млрд гривень проти 2,6 млрд у 2019 році). Завдяки тому, що при оцінці нерухомості прибрали низку посередників, українцям вдалося заощадити близько 800 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Фонд держмайна України розробив законопроєкт, який кардинально змінить існуючу систему оцінки нерухомості. Планується вапровадити єдину оцінку об'єкта без поділу на оцінку землі і нерухомого майна.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом