В Україні будуть вперше готувати архітекторів-рестовраторів

1 хв

У Львівській національній академії мистецтв місцева влада відкриє першу в Україні школу реставрації із запровадженням неформального навчання. Відповідну угоду про співпрацю 12 вересня підписав мер Львова Андрій Садовий, директор відділу партнерств Бюро стратегічного планування ЮНЕСКО Жюльєн Пелло, директор Фонду ім. Ебергарда Шьока Петер Мьоллєр та ректор Львівської нацакадемії мистецтв Василь Косів, йдеться на сайті Львівської міськради.

Проєкт із запровадженням такого навчання для ремісників-реставраторів виробів з дерева, металу та декоративних штукатурок і ліпнини є першим пілотним у нас в країні, адже в українській системі освіти поки відсутні спеціалізовані програми професійного та технічного навчання, перепідготовки чи підвищення кваліфікації для цієї категорії фахівців.

Школа працюватиме за європейськими стандартами, а випускники отримуватимуть сертифікати державного зразка. Проєкт розрахований на чотири роки з можливістю його продовження. Планується, що навчальний процес стартує з наступного року. 

До навчань залучатимуть експертів, інституції та організації зі сфери реставрації з Німеччини. Зараз планують почати облаштовувати майстерні, закупляти станки та інше обладнання. Всі фінансові витрати візьме на себе Фонд Шьока. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у зв'язку з війною українські профільні будівельні виші вимушені переглянути програму навчання. Наприклад, керівництво Київського національного університету будівництва та архітектури вирішило стиснути підготовку бакалаврів із чотирьох років до трьох.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом