В Україні боротимуться з корупцією при видачі містобудів

Вже цього місяця буде створено робочу групу, яка займеться напрацюванням змін до законодавства щодо видачі містобудівних умов та обмежень (МУО).

Про це розповіла заступниця голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, сьогодні у сфері видачі містобудів утворилося "корупційне вікно", коли органи місцевого самоврядування за всі процеси беруть плату і "розв'язувати питання".

"Зараз ми отримуємо з різних міст багато негативних повідомлень про зловживання саме з видання цього документа", - повідомила депутатка.

Вона зазначила, що у профільному комітеті ВРУ займуться питанням створення робочої групи, як тільки розберуться із законопроєктом про реформу №5655. Шуляк вважає, що МУО мають бути відкритими, прозорими, доступними для всіх українців. Депутатка нагадала, що вже був мораторій на будівництво за відсутності містобудівної документації. Наразі постійно пропонується заборона забудови в історичних центрах міст. Також Шуляк запропонувала як варіант карати регіони, які не мають актуальної якісної містобудівної документації карати шляхом урізання дотацій з держбюджету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні нещодавно спростили отримання містобудів. Тепер, подати заяву на їх отримання можна онлайн. Така послуга з'явилася на порталі "Дія" – у розділі "Земля, будівництво, нерухомість".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом