В рамках реформи ДАБІ потрібно посилити відповідальність чиновників – Парцхаладзе

В рамках реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю необхідно посилити відповідальність чиновників.

Про це у понеділок, 6 липня, написав президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе у себе в Facebook.

"Збільшення санкцій за порушення законодавства та будівельних норм – одна з важливих ключових змін для реформування ДАБІ", – зазначив він.

Парцхаладзе додав, що посилити відповідальність можна:

- створенням робочого механізму позбавлення акредитації експертних організацій за незаконні висновки;

- створенням механізмів скасування сертифікатів експертів;

- посиленням відповідальності фахівців;

- посиленням нагляду за експертами, які приймають рішення.

"Зараз маємо не тільки низьку відповідальність чиновників і відсутність контролю за їх роботою і за роботою експертів, а й велика кількість "чорних" експертиз і липових експертних звітів", – додав президент КСУ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з 1 липня змінилися повноваження ДАБІ. Тепер ДАБІ не має повноважень скасовувати МУО, права на виконання робіт і декларації без рішення суду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом