В Одесі відбулося самозахоплення землі під час реконструкції готелю на Генуезькій

В Одесі під час реконструкції готелю "Вікторія" на Генуезькій, 24а відбулося самозахоплення комунальної землі.

Про це у вівторок, 14 березня, написав голова Одеського ДАБКу Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Департамент архітектури та містобудування видав містобудівні умови та обмеження щодо проєктування реконструкції готелю "Вікторія" без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані та висотних позначок будівлі. ДАБК Одеської міськради зареєструвала повідомлення про початок виконання підготовчих робіт 21 грудня 2021 року, подане замовником будівництва. Водночас будівельники не обмежилися підготовчими роботами. Зокрема, інспектори виявили, що забудовник "МАКАО" самочинно виконує будівельні роботи з влаштування котловану глибиною близько 5 метрів та трирівневої монолітної залізобетонної прибудови з тильного боку будівлі на земельній ділянці міста.

Управління ДАБК направило листи органам прокуратури, поліції та юридичного департаменту для ухвалення необхідних дій для зупинення робіт та знесення незаконної споруди.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, новий власник будівлі готелю "Вікторія" планував збудувати на цьому місці 24-поверхову висотку, проте міський Держархбудконтроль видав замовнику нові містобуди на реконструкцію будівлі.

Готель "Вікторія" придбала фірма "Макао" 27 травня 2021 року під час аукціону. Розпродаж колишнього майна проблемного Містобанку влаштував Державний фонд гарантування вкладів. За даними порталу YouControl, ТОВ "Макао" було створено лише за півроку до проведення аукціону. Його керівник – Микола Чаплигін, засновником та бенефіціаром є громадянин Казахстану Ібрагім Сулейманов. Готель "Вікторія" не вдалося продати з першого разу, тому ФГВФО вирішив знизити його вартість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом