В Одесі повернули державі майно колишнього держпідприємства "Нефон"

1 хв


Суд повернув до державної власності єдиний майновий комплекс колишнього державного підприємства "Нефон" в Одесі. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

“До складу майнового комплексу, що знаходиться на території Одеси, входять п’ятиповерхова та одноповерхова будівлі, а також дитячий оздоровчий табір “Казковий”, — йдеться у повідомленні.

Загальна площа об'єктів — 7238 кв м. Їхня вартість складає понад 200 млн гривень. Майно "Нефон" передали в оренду часній компанії. За даними прокуратури, орендар несвоєчасно сплачував кошти, використовував майго взагалі не за цільовим призначенням та не збереженням приміщень.

У травні 2024 року Південно-західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокурора про стягнення з відповідача заборгованості, розірвання договору та зобов’язання повернути державне майно. Тепер нерухомість "Нефон" повернуть Фонду державного майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Фонд державного майна продав приміщення в Каневі за ціну у 220 разів вищу за стартову. Стартова ціна лота зросла з 2041 гривні до переможних – 450 тисяч гривень.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

466

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом