В Одесі на місці дитячого центру можуть побудувати ЖК. Суд підтримав забудовника

Жителі Одеси не змогли довести в суді, що забудовник замість реконструкції дитячого оздоровчого комплексу збирається побудувати житловий комплекс на вулиці Академіка Корольова.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, активісти звернулися 28 грудня 2020 року в Одеський окружний адмінсуд, вимагаючи скасувати містобудівні умови і обмеження, видані департаментом архітектури ОМР фірмі "Південь-Курорт-Сервіс" 30 січня 2020 року, для реконструкції нежитлового приміщення під дитячий спортивно-розважальний центр.

Одесити вказали у позові, що фірмі видали містобуди без наявності у замовника будівництва права власності або права користування земельною ділянкою. Також не було враховано прихований намір замовника будівництва замість реконструкції нежитлової будівлі під дитячий центр побудувати житлову багатоповерхівку. У відповідь на першу заяву суддя вказала, що для видачі містобудів на проведення реконструкції не потрібні документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, а заяви про будівництво житлового будинку є лише припущеннями без будь-яких підтверджень.

Відзначимо, що раніше суд заборонив компанії "Юг-Курорт-Сервіс" проводити будь-які підготовчі роботи для будівництва дитячого центру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Одеси погодилися зі знесенням історичних будівель на вулиці Рішельєвській в Приморському районі міста, чим викликали обурення з боку одеситів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом