В Одесі голова будівельної компанії не сплатив 82 млн гривень податків

Директора одеської будівельної компанії звинуватили у навмисному ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі – на 82 млн. гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Голова підрядної організації організував схему та не заплатив 82 млн гривень податків

Слідством встановлено, що мешканець Одеси придбав будівельне підприємство, призначив директорами двох підконтрольних собі осіб та залучив до реалізації податкової угоди ще двох бухгалтерів. Організатор схеми з 2018 до 2022 року отримав на банківські рахунки підприємства кошти від державних та комунальних установ за результатами виконання ремонтно-будівельних робіт, проте не відобразив у податкових деклараціях податок на додану вартість.

Внаслідок реалізації такої схеми держбюджет недоотримав 82 млн гривень. Гроші потім спільники легалізували, у тому числі шляхом придбання нерухомості.

Як повідомляють ЗМІ, йдеться про "ПКП "Таурус". Ця компанія постійно вигравала підряди Одеської міської ради Геннадія Труханова.

Засновниками та директорами компанії з 2018 року були: Володимир Кириченко, Сергій Зеленюк, Марина Клименко та Віктор Марченко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше ще один забудовник у Черкаській області ухилився від сплати 2,4 млн гривень податків. Потім був змушений сплатити штраф.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук